onsdag 3 juni 2009

Lammfärsspett med fetaost och persilja


Lammfärsspett med fetaost och persilja


4 portioner

400 g lammfärs
1 ägg
1 fint riven vitlöksklyfta
1 kruka persilja, hackad
1 pkt fetaost (150g)
½ dl vatten
Salt & peppar



Blötlägg träspetten så de tål värmen.
Blanda ihop samtliga ingredienser till färsen. Smaka av med salt och peppar. Rulla och trä färsen på spetten. Grilla spetten runt om till de är klara. Ca 6 min.



Sås
Ca 4 port.
1 bit Chevré ost
Ca 4-5 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
Ca 6-8 myntablad
Salt & Peppar

Blanda allt I en mixer, och mixa slätt. Låt stå till sig en stund innan servering


Cinas Potatissallad


Ca 4 port

Ca 1 kg potatis gärna små färska
½ burk Taggiascaoliver, urkärnade
½-1 burk kapris
6-8 Soltorkade tomater i olja, strimla dessa
Några nävar Ruccola eller annan grön sallat, t.ex. spenat

Vinägrett

3 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
Salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser i potatissalladen och häll över vinägretten. Låt gärna potatisen vara ganska varm, och stå och suga åt sig av det goda!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska bara testa om det funkar att lämna kommentar.. mamma har också problem..
/Elin