Ett stort långpannebröd! Underbart gott!
1 liter filmjölk
4 tsk Bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl Linfrön
1 dl russin
1 dl valnötter
3 dl havregryn
ev 2 msk brödkryddor
2 dl vetekli
10 - 12 dl rågsikt
Sätt ugnen på 100 grader
Blanda ner bikarbonat och bakpulver i filen blanda detta väl.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg.
Häll degen i en långpanna som är smord, eller täckt med bakplåtspapper
Ställ in i ugnen. Grädda i 45 minuter, och höj sedan tempen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar