söndag 8 februari 2009

Grekisk Pytt i Panna!

Detta är ett kanonrecept för vitlöksälskare. Påminde lite om sommarens grillningar!

Marinad till Fläskfilén ( Receptet är anpassat för 2 st fileér)
3-4 dl matolja
6-8 vitlöksklyftor (Pressad eller skivad)
3 tsk Sambal Oelek (Vill du har starkare, ta mer)
4 msk soja
1½ tsk salt
1 tsk peppar
½ tsk ingefära

Skär Fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg i marinaden ett dygn innan maten ska tillagas!

Så till resten; Sätt ugnen på 200 grader och plocka fram långpannan!

10-15 Potatisar, skala och klyfta. förkoka i lättsaltat vatten i ca 3-4 min.
3 st paprika i olika färger
2 st rödlökar
3 st tomater
1-2 hela fetaostar

Skär grönsakerna och sätt dem på plåten med den förkokta potatisen. Lägg på den välmarinerade fläskfilén och smula över fetaosten. In i ugnen 30 min.
Sen kan man även ta andra grönsaker, eller varför inte färska champinjoner! Det hade jag i när jag testade. Supergott!

Sås:
4 dl Creme-fraiche
4 vitlöksklyftor
1 pressad lime (+ rivet skal om man vill)
Salt
Svartpeppar
Örtkrydda efter behag.

Underbar sås till! Man kan även ha Tzatziki och oliver som tillbehör. Servera med ett gott bröd!

Njutning för vitlökssjälen =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Med beröm godkänt! MUMS!!
/svärmor