söndag 22 mars 2009

Andrés Surprise!




Krämig pasta med kyckling & grönt!

Till 4 pers.

4 kycklingfiléer ( 600 g)
2 tsk grillkrydda
1 msk + 1 msk smör
2 Schalottenlökar
½ Purjolök
6 – 8 salladslökar
20 sockerärter
4 vitlöksklyftor
300 g pasta t.ex. Penne
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk hackad rosmarin
1 msk olivolja
1 påse färsk babyspenat
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Garnering: 1 dl hyvlad parmesanost

Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda och stek dem i 1 msk smör i en gryta, ca 6 -8 min på varje sida. Kolla så de är klara. Ta upp kycklingen och skölj ur grytan.
Skala och strimla löken. Ansa och strimla purjo och salladslök. Strimla sockerärterna & skiva den skalade vitlöken.
Koka pasta enl. paketets anvisning. Låt den rinna av i durkslag
Fräs grönsakerna i 1 msk smör i grytan. Smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning i ca 2 – 3 min. Häll på vatten och låt puttra ytterligare 3 min. Ta sen grytan från värmen
Skär kycklingen i strimlor och blanda med grönsakerna
Fräs vitlök och rosmarin i olja ca 1 min. Blanda i den nykokta pastan och spenaten. Vänd sen ner kyckling och grönsaker. Blanda i creme fraiche och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt & peppar.
Lägg upp på tallrikar och garnera med hyvlad parmesan och en rosmarinkvist!

Till detta om man gillar rött vin så drack vi Ruffino Chianti 2007 Mums!!

1 kommentar:

Ulrika (Sandö) sa...

Hej hej. Nu är jag här och kikar på din blogg, allt ser ju toppmumsigt ut!!! Måste genast börja "beta av" alla recept, mums!