4 personer
Till såsen:
1 gul lök
1 morot
4-5persiljestjälkar
1 msk tomatpuré
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
4 dl vatten
1 dl Madeira el Sherry
1½ msk kalvfond
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
salt & colloritsoja
Till Biffarna:
600 g Lammfärs
2 äggvitor
1 vitlöksklyfta
1 tsk ljus fransk senap
1 tsk timjan
3 msk rött vin
Salt och vitpeppar
Fyllning:
50- 60 g chevréost
½ tsk finstött rosmarin
Smör och olivolja till stekning
Tillagning:
Koka såsen först. Fräs bitar av lök, morot och persiljestjälkar i smör i kastrull. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Späd med vatten och madeira (el halvtorr sherry). Smaksätt med kalvfond, lagerblad och pepparkorn. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min. Sila bort allt utom ”vätskan” Smaka av med salt och peppar och ev. mer madeira. Färga efter smak med sojakulör.
Rör lammfärsen med äggvitor, pressad vitlök, senap, stött el finhackad timjan, rött vin. Salta och peppra. Forma 8 biffar lägg en bit chevré på hälften av biffarna och täck dem med finstött rosmarin och avsluta med ytterligare en biff. Se till at det är ordentligt slutna så inte osten rinner ut. Stek biffarna i smör och olivolja i medelvarm panna.
Servera med t.ex. klyftpotatis eller hasselbackspotatis. Grönsaker i ugn funkar också!
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar