torsdag 15 januari 2009

Tortiglioni med lammfärs, aubergine och chili


En kanonpasta som fick mig att variera vanlig nötfärs med lammfärs!
För 4 pers:

250 g lammfärs
4 msk olivolja
1 schalottenlök, skivad
1 vitlöksklyfta tunt skivad
½ röd chili tunt skivad
2 msk tomatpuré
1 tärning köttbuljong
2-3 dl vatten
½ tärnad aubergine
2 msk hackad persilja
Salt och peppar
1 dl riven parmesanost till servering
Bryn färsen i olivolja, tillsätt lök, vitlök och chili och stek i ytterligare någon minut. Rör i tomatpuré buljongtärning och vatten. Låt puttra på i ca 15 minuter.
Koka 400 g Zeta Casa di Luca Tortiglioni "al dente" enligt förpackningens anvisningar. Stek auberginen gyllenbrun i lite olivolja. Rör ner den i köttfärsen. Smaksätt med persilja salt och peppar och blanda ner färsen i pastan. Servera med parmesanost!

1 kommentar:

André sa...

Denna lammpasta kan jag varmt rekommendera! Chilin gör den härligt kryddstark och smaken sitter i länge i munnen... Prova gärna med ett glas rött vin, varför inte en Terreno från Chianti Classico distriktet i Toscana, Italien!